Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Diyetteyken Hangi Yemek Yapma Alışkanlıklarından Uzak Durmalısınız?

Evde yemek yapabilmek, diyet yapmanın kilit noktasıdır. Fakat doğru bir diyet programı için bu tek başına yeterli değildir. Yemeklerinizi nasıl pişirdiğiniz ve yaptığınızın da en az yemeğin türü kadar önemi var. Yemeğinize fazladan ekleyeceğiniz ekstradan birkaç kaşık yağ ve tuz bile hâlihazırda uyguladığınız diyetini bozabilir.

Diyetteyken Hangi Yemek Yapma Alışkanlıklarından Uzak Durmalısınız?
REKLAM ALANI
16.01.2020
354
A+
A-

Evde yemek yapabilmek, diyet yapmanın kilit noktasıdır. Fakat doğru bir diyet programı için bu tek başına yeterli değildir. Yemeklerinizi nasıl pişirdiğiniz ve yaptığınızın da en az yemeğin türü kadar önemi var. Yemeğinize fazladan ekleyeceğiniz ekstradan birkaç kaşık yağ ve tuz bile hâlihazırda uyguladığınız diyetini bozabilir. Sizler için derlediğimiz liste, doğru bir diyet uygulamasındayken uzak durmanız gereken bazı alışkanlıklara değiniyor.

Beslenmenize uygun fit yemekler yapsanız bile hazırladığınız porsiyona dikkat etmelisiniz. Porsiyon konusunda ölçüyü kaçırmanız, fazladan kalorilere sebep olabilir. Yemeklerinizde daima porsiyon kontrolü yapmanız, fit beslenmenize fayda sağlayacaktır.

ARA REKLAM ALANI

Yemeklerinizi zeytinyağıyla yapsanız dahi yağda aşırıya kaçmamanız gerekiyor. Yemek tariflerindeki açıklamalarda yağ miktarından ayrıntılı olarak bahsedilmiyorsa yemeklerinizi sadece bir yemek kaşığı yağ ile yapmayı deneyin. Gereğinden fazla yağ kullanmanız istemediğiniz kalorileri almanıza yol açacaktır.

Bir çay kaşığı tuz ya da bir bardak pirincin ne kadar ölçüleceğini göz kararı şekliyle yapılabileceğini düşünebilirsiniz; fakat unutmamanız gereken nokta; gerçek bir ölçmenin diyetiniz için daha doğru olacağıdır. Özellikle karbonhidrat ve kalori bakımından yüksek makarna, yağ ve et gibi ürünleri ölçerek kullanmanızın diyetiniz için yararını göreceksiniz.

Yemeğinizi yaparken kontrol amaçlı yemeğinizin tadına bakıyorsanız, buna oldukça dikkat etmelisiniz. Tadına bakarken, yemeği gerçekten yememeye, yemek harici gereksiz kalori almamaya özen gösterin. Ayrıca bu işi boş mideyle hızlıca yapmanızın diyetinize yönelik olumsuz etkisi de mevcut.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.