Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emlak Ofisi Açmak

Emlak ofisi açmak sıkıntılı olabileceği kadar karlı da bir iştir. Kendi emlak ofisinizi açmanızın size sağlayacağı pek çok fayda vardır

Emlak Ofisi Açmak
REKLAM ALANI
24.01.2020
2.113
A+
A-

Emlak ofisi açmak sıkıntılı olabileceği kadar karlı da bir iştir. Kendi emlak ofisinizi açmanızın size sağlayacağı pek çok fayda vardır. Eğer rehberlik yapmaktan keyif alıyorsanız ve nakit akışı yönetimi becerileriniz varsa psikolojik ve finansal açıdan alacağınız ödüller büyük olacaktır.

Emlak Ofisi Nasıl Açılır?

Başlangıç maliyetlerinizi karşılayabilmek için yeterli miktarda para biriktirin. Başlangıç maliyetleriniz ofis yeri satın alma veya kiralama, ofis ekipmanları, logo tasarımı, ofis tabelası, yol kenarı tabelaları, internet sitesi tasarımı ve sigortayı kapsamalıdır. Bunların yanında en az 3-4 aylık faaliyet giderlerinizi karşılayacak parayı da bir kenara ayırmalısınız. Faaliyet giderleri kira, reklam, online ücretler, aidatlar, kamu hizmetleri ve diğer muhtelif giderleri kapsar.

ARA REKLAM ALANI

Gerekli olan bütün ruhsat ve izinleri alın. Vergi dairesine, meslek odasına ve Bağ-Kur’a kayıt yaptırmanız gerekir. Ayrıca bağlı bulunduğunuz belediyeye başvurarak işletme ruhsatı almalısınız.

Ofisiniz için yer bulun. İmar sınırlamalarını, görünürlüğü, müşteriler ve komisyoncular için park alanını ve aynı zamanda yaya trafiğini de dikkate alın.

Profesyonel görünen bir internet sitesi açın. Çoklu listeleme servisi içindeki bütün listeleri görüntülemenize yardımcı olacak hizmetlerden yararlanın. Forbes’in internet sitesinde yayınlanan bir makaleye göre ev arayan insanların %80’i artık evleri online olarak arıyorlar.

Hata ve unutmalar sigortası yaptırın. Aracı olarak firmanızda gerçekleştireceğiniz eylemler için yasal olarak temsil sorumluluğunu almanız gerekir. Hata ve unutmalar sigortası, sizi mutsuz müşteriler tarafından açılan davalara karşı korur.

Bağımsız yüklenici anlaşması hazırlayın. Bu anlaşma sizinle çalışan komisyonculardan neler beklediğinizin çerçevesini çizer ve bireysel komisyoncuların komisyon ayrımlarının hükümlerini içerir. Bağımsız yüklenici olarak komisyoncuların ofis saatlerine karışamazsınız ancak etik kodlara uymalarını isteyebilirsiniz. Aynı zamanda ofis alanının kullanımı ile ilgili politikalarınızı tanımlayabilirsiniz.

Ofisinizi düzenleyin. Bekleme bölümü ve konferans odası mobilyaları, karşılama masası ve sandalyesi, faks, fotokopi makinesi, telefon sistemi ve en azından bir tane bilgisayar almanız gerekir.

Komisyoncular alın. Yeni komisyoncular ofisinize enerji ve heyecan katar ancak onları eğitirken hukuki hatalar yapmamaları için çok dikkatli olmalısınız. Ayrıca satış eğitimi de almaları gerekebilir.

Müşteri tabanınızı oluşturun.  Gazetelerde, gayrimenkul yayınlarında, internette, televizyon ve radyolarda şirketinizin tanıtımını yapabilirsiniz. E-mailler gönderin ve tanıtımlar aracılığıyla bilinirliliğinizi arttırın. Örneğin hayır kurumlarına sponsorluk yaparak tanıtımınızı yapabilirsiniz. Bununla beraber, internet sitenizin arama motorlarında görünür olması ve üst sıralarda yer alması için arama motoru optimizasyonu firmalarıyla anlaşabilirsiniz.

Emlak ofisi açmak için gerekenler

İşletme ruhsatı ve izinler

Ofis ekipmanları

Ofis mobilyaları

Tabelalar

Başarı için ipuçları

Kar marjınızı devam ettirmek için fotokopi makinesi ve faks kullanımı için komisyonculardan ofis ücreti alabilirsiniz. Ayrıca komisyoncular hata ve unutmalar sigortasının masraflarına da katkıda bulunabilirler.

Uyarılar

Profesyonel yardım almaktan kaçınmayın. Bağımsız yüklenici anlaşmanızı, sözleşmeleri ve ekleri gözden geçirecek bir avukatınız olsun.

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler

1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi

2-2 adet fotoğraf

3-Tapu fotokopisi.

4-Yapı kullanma izni kağıdı.

5-Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.

6-Vergi levhası fotokopisi.

7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi. (Alanya)

8-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.

9-İşyerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak

Emlak ofisi açma şartları

a)Emlak ofisinin büyüklüğü belli bir metrekarenin altında olmamalıdır.(Belediyeden belediyeye değişmektedir)

b)Emlak komisyonculuğu sertifikası bulunması mecburidir.

c)Emlak komisyonculuğu bürosu kat mülkiyeti kanunu gereği bağımsız bir bölüm ve işyeri olmalı.

Emlak ofisi açma şartları

a)Emlak ofisinin büyüklüğü belli bir metrekarenin altında olmamalıdır.(Belediyeden belediyeye değişmektedir)

b)Emlak komisyonculuğu sertifikası bulunması mecburidir.

c)Emlak komisyonculuğu bürosu kat mülkiyeti kanunu gereği bağımsız bir bölüm ve işyeri olmalı.

Emlak ofisi açma maliyeti

Maliyeti etkileyen faktörlerin başında lokasyon ve ofisinizin büyüklüğü gelmektedir. Ofis malzemelerini ikinci el  olarak uygun fiyatlara temin edebilirsiniz. Bunların ışığında kesin rakam pek doğru olmaz. En düşük maliyet  15 bin TL’den başlamaktadır. Açmak istediğiniz emlakçı ile ilgili bize detaylı bilgi sunarsanız sizin için maliyet hesaplaması yapabiliriz.

Emlakçı açmak karlı mı?

Karlılık bu işi nerede ve nasıl yaptığınızla ilgilidir. Özellikle büyük şehirlerde çok canlı bir konut piyasası olduğundan buralarda oldukça yüksek rakamlarda paralar kazanabilirsiniz. Büyük şehirlerde ortalama bir emlakçının aylık kazancı 10 bin – 20 bin TL arasında olmaktadır.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.