Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu

Dünyaca ünlü dergi seçti: İstanbul’da mutlaka yenmesi gerekenler

Dünyaca ünlü dergi seçti: İstanbul’da mutlaka yenmesi gerekenleri sizler için bir araya getirdik.

Yemek kültürü İstanbul kadar zengin ve renkli çok az şehir vardır. Çünkü Türkiye’nin bin bir lezzetinin en iyi temsilcileri İstanbul’da toplanmıştır. Amerikan yemek dergisi Eater da dünyanın dört bir yanındaki lezzet tutkunları için İstanbul’da yiyebilecekleri en muhteşem lezzetleri listeledi. Hurriyet.com.tr yazarı Tuba Şatana’nın imzasını taşıyan listede ne yok ki? İşte her damak zevkini tatmin edebilecek İstanbul lezzetleri…

Amanda Bravo Gastronomique

ARA REKLAM ALANI

Reşitpaşa’da bulunan Amanda Bravo, basit ama enfes yemekleri ve atmosferiyle kolayca müdavimi olunabilecek bir mekân. Zeytinyağlı ayvalı kereviz, fırında boyun ve rezene salatası eşliğinde palamut, Amanda Bravo’nun öne çıkan lezzetlerinden birkaçı.

Gram Kanyon

Gram Bakery ile tanıdığımız Şef Didem Şenol, şimdi de Kanyon’da açtığı aynı isimli restoranıyla karşımızda. Mevsimlik sebzelerle hazırlanan günlük yemeklerin yanı sıra, burgerleri, humusu da tavsiye edilenler arasında.

Kilimanjaro

Bomontiada’nın içinde bulunan bu ferah restoranda, Şef Mustafa Otar mevsimlik menüleriyle konuklarına keyifli saatler vadediyor. Modern ve basit sebze yemekleriyle, şarküteri tabaklarını ve kaburgasını denemeyi unutmayın.

Tatbak’ta lahmacun

1960’lardan bu yana Nişantaşı kurumu haline gelen Tatbak’ın lahmacunu, şehirdeki yüzlercesinden çıtır hamur ve üzerindeki et dengesiyle ayrılıyor. Lahmacundan sonra kuzu şiş veya yoğurtlu kebap da alabilirsiniz.

Adana Ocakbaşı’da kebap

Kurtuluş’ta bir ara sokakta bulunan bu küçük ve salaş mekân, bir zamanlar çok az kişinin bildiği bir yerdi. Ama ünü çok hızlı yayıldı. Özellikle sumaklı soğan ve lavaşla servis edilen Adana kebabı çok meşhur. Ayrıca ciğer şişini ve ilkbahar gelince uykuluğunu da mutlaka tatmalısınız.

Üstün Palmie Pastanesi’nde vişne likörlü çikolata

Feriköy’de bulunan Üstün Palmie’nin vişne likörlü çikolatasını başka yerde bulmanız zor. Çünkü likörünü bile kendileri yapıyorlar ve tükenince bir sonraki yıla kadar yenisini üretmiyorlar. Paskalya çöreği ve buz gibi limonatası da meşhur.

Damla Dondurma’da dondurma

Feriköy’deki bu eski usul dondurmacının kimileri çileklisini, kimileri limonlusunu, kimileri de karamellisini öneriyor. Tufan Kardeşler’in 1989’da kurduğu mekânın önünde, çocukluklarından kalma lezzetlerin peşinde koşan dondurma meraklıları, özellikle yaz aylarında kuyruk oluyor.

Karadeniz Pide ve Döner Salonu

İstanbul’da döner deyince akla Beşiktaş’ın çarşısında bulunan Karadeniz Pide ve Döner Salonu gelir. Kendi yaptıkları dönerli pidelerini tadabileceğiniz gibi ekmek arası ya da dürüm de alabilirsiniz. Sabah 10.30’da asılan dev döner, öğleden sonraya kalmıyor. Sıra beklediğinize değecek…

Zencefil

Beyoğlu’nda 25 yıldır hizmet veren Zencefil, İstanbul’daki vejetaryen restoranlarının ilki olabilir. Bir kâse çorba, bir dilim kiş ya da zengin sebze menüsü… Bahçesiyle bir vaha gibi olan Zencefil’de veganlar için de seçenekler var.

Kuzguncuk Çınaraltı Cafe’de yumurta

Çınaraltı Cafe, özellikle hafta sonları kahvaltı sevenlering özdesi. Tereyağında yumurta, sucuk ve hellim, söğüş tabağı ve çay… Tabağınızı ekmekle sıyırmayı unutmayın.

Lades’te menemen

Beyoğlu’nun en popüler mekânlarından Lades’e gün boyunca hangi saatte giderseniz gidin, tavuklu, peynirli, sucuklu ya da sade menemen yiyebilirsiniz. Masanın üzerindeki yığın yığın ekmekler, insana çatalı kaşığı unutturuyor.

Üç Yıldız Şekerleme’de sakızlı lokum

Beyoğlu Balık Pazarı’nda bulunan nostaljik Üç Yıldız Şekerleme, akide şekeriyle, lokumuyla ve tahin helvasıyla 1926’dan beri gözde. Güllü, ayvalı, çilekli, incirli, portakallı ve vişneli lokum da bulabilirsiniz.

Petek Turşuları’nda turşu suyu

Nasıl ki turşu her yemekle iyi giderse, turşu suyu içmek için de her zaman doğru zamandır. İçine tercih ettiğiniz turşudan birkaç parça attırın ve etrafınızdaki renk renk kavanozların arasında bu tuzlu içeceğin keyfini çıkarın. Petek Turşuları, Balıkpazarı’nda.

Sabırtaşı’nda içli köfte

Beyoğlu’nun bir başka meşhur sokak lezzeti de, Sabırtaşı’nın içli köftesi. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık. Yalnız yoldan dönmemek için iki tane almanızı tavsiye ediyoruz, çünkü bir tanesi asla yetmiyor.

Mandabatmaz’da Türk kahvesi

Asmalı Mescit’te Olivia Geçidi’nde bulunan Mandabatmaz’ın adı kahvenin kıvamını anlatmak için yeterli. Köpüğü o kadar kalın ki gerçekten manda batmıyor içine.

Kronotrop Coffee Bar & Roastery’de Türk kahvesi

Bir üçüncü dalga kahveci olan Kronotrop, Türk kahvesine de yeni bir bakışla yaklaşıyor. Çekirdekleri karıştırmıyor, kahveyi bakır cezvelerde yapıyorlar. İstanbul’da dört şubesi olan Kronotrop’un kahvesini denemelisiniz.

Özkonak Muhallebicisi’nde kazandibi

Cihangir’de 1962’den beri hizmet veren Özkonak, tatlıları, yoğurdu ve kaymağıyla çok meşhur. Dekorunu da değiştirmeyen Özkonak’a girince zaman makinesiyle geçmişe ışınlanmış gibi olacaksınız.

Mikla’da tadım menüsü

Yeni Anadolu yaklaşımıyla ilk kez 2012’de Mehmet Gürs sayesinde Mikla’da tanıştık. Anadolu’nun geleneklerine ve zengin lezzet kültürüne saygı duyan Mikla’nın mutfağında malzemeler de küçük yerel üreticilerden geliyor.

Şahin Lokantası’nda karnıyarık

Yanında pilav ve cacıkla Şahin Lokantası’nın karnıyarığı o kadar lezzetli ki öğlen servisinden geriye çoğu zaman bir şey kalmıyor. Ancak cevizli kadayıfa da yer ayırmayı unutmayın. Şahin Lokantası, Asmalı Mescit’te…

Nicole – Fine dining

Tomtom’da bulunan Nicole, Türk yemeklerini Fransız teknikleriyle pişiriyor. Sadece tadım menüsü alabileceğiniz restoranın listesi altı haftada bir mevsimsel malzemelere göre değişiyor.

Asmalı Cavit’te meze

Patlıcan salatası, tarama, fava, levrek marine, lakerda, deniz börülcesi, şakşuka… Tepsi önünüze geldiğinde seçmekte zorlanacaksınız, evet. Ara sıcaklardan da yaprak ciğeri tatmalısınız.

Yeni Lokanta’da sucuk ve barbunya püresi

Yeni Lokanta’ya girdiğiniz anda İstiklal Caddesi’nin gürültüsü arkanızda kalacak. Masanıza gelen ekşi mayalı ekmek ve yanık tereyağı ile karnınızı çok doyurmayın. Daha sırada, asma yaprağında paçanga, kabak çiçeği dolması, kuru patlıcanlı mantı ve humus var. Ancak Yeni Lokanta’nın belki de en meşhur yemeği cevizli Antep sucuğu ve ılık barbunya püresi.

Galata Simitçisi

İstanbul’da simit her köşe başında karşınıza çıkabilir ancak çok azı Galata Simitçisi’ndeki kadar lezzetlidir. Karaköy’deki bu simitçinin çatalı da seviliyor.

Mürver

Karaköy’de öğlen ve akşam farklı menülerle hizmet veren Mürver’de etler, deniz ürünleri ve sebzeler alevde pişiyor. Ahtapotla başlayın, Trakya kuzusuyla devam edin. Üzerine nefis kokteylleriyle de keyfinizi katlayın.

Nato Lokantası’nda kuzu haşlama

Türkiye’nin NATO üyeliğiyle yaşıt olan (1952) bu esnaf lokantası, çizgisini hiç bozmadan yıllardır hizmet veriyor. Kuzu haşlama kaçırılmamalı. Yarım porsiyon pilav üstü döner de mutlaka tadılmalı. Masanızı hiç tanımadığınız kişilerle paylaşıp ilginç sohbetler de yaşayabilirsiniz.

Neolokal

Salt Galata’nın içinde bulunan Neolokal’de, Anadolu’nun lezzetleri, modern yorumlar ve çık sunumlarla karşınıza geliyor. Tabaklarınız mı daha güzel yoksa karşınızdaki Haliç manzarası mı, buna karar veremeyebilirsiniz.

Tarihi Karaköy Balık Lokantası

Hırdavatçılar sokağında İstanbul’un en lezzetli balık ızgaraları gizli. Mutlaka denenmesi gereken seçenek ise kâğıtta levrek. Karides şişle başlamanız da önerilir. Yalnız sadece öğlenleri açık olduğunu unutmayın.

Cankurtaran Gıda

Mısır Çarşısı’ndaki bu şarküteride çeşit çeşit peynirler, sucuklar, pastırmalar, ballar ve zeytinler bulabilirsiniz. 1964’ten beri çizgisini kaybetmeyen Cankurtaran Gıda’da Erzincan tulumu çok popüler.

Meşhur Filibe Köftecisi’nde köfte

Neredeyse bozuk para boyunda birer lokmalık köfteler, piyaz ve ızgarada pişmiş yeşilbiberleriyle, Filibe Köftecisi Marmaray Sirkeci İstasyonu’na çok yakın. 1893’te kurulan mekân, bir asırdan fazladır, aynı lezzeti servis ediyor.

Şehzade Cağ Kebap

Erzurum’un tadına doyulmaz cağ kebabının İstanbul’daki temsilcilerinden Şehzade’de etinizin yanında lavaş, soğan, ezme ve yoğurt gelecek. Kendinizi frenleyebilirseniz, kadayıf dolması için de yer ayırmayı unutmayın.

Hocapaşa Pidecisi’nde kavurmalı pide

Sirkeci’de 1964’ten beri hizmet veren mütevazı Filibe Köftecisi’nin kıymalı, pastırmalı, kavurmalı ve peynirli pideleri gözünüzün önünde yapılıyor ve odun fırınında pişiyor. Özellikle kavurmalısı turşu ve ayranla muhteşem oluyor.

Baylan’da kup griye

Vanilyalı dondurma, karamel sos, krema ve çıtır bademli kup griye, Caferağa Mahallesi’nde bulunan Baylan’ın spesiyali. Baylan’ın petit four’ları, dondurmalı pastaları ve çikolataları da tatlı severleri mutlu edecek.

Çiya Sofrası

Şef Musa Dağdeviren, Çiya’nın menüsünü “köylü yemekleri” diye tanımlıyor. Anadolu’nun unutulmuş lezzetlerini İstanbul’a getiren Çiya’da, salatalar ve mezelerle başlayıp, sıcak yemeklere geçebilir ya da kömürde kuzu kebap alabilirsiniz. Çiya, Kadıköy’de Balıkpazarı’nda.

Basta Street Food Bar

Moda’da bir köşe başında açılan bu minik bistro, dürüme bambaşka bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Kuzulu, sucuklu, tavuklu ve kaburgalı dürümlerin yanı sıra humusu ve sütlacı da enfes.

Beyti

Bakırköy’de 1945’ten beri et sevenlerin gözdesi Beyti, kalitesini sahibi Beyti Güler’in et seçimindeki hassasiyetine borçlu. Gitmişken zeytinyağlılarını ve su böreğini de denemelisiniz.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.